O tvrtki

Diona od osnutka do danas

1948. osnovano je trgovačko poduzeće Zvijezda - maloprodajna i veleprodajna organizacija za prodaju prehrambenih artikala i kućanskih potrepština

1961. osnovano je trgovačko poduzeće Trgopromet – organizacija trgovačke infrastrukture, distributivnih centara i transporta

1975. Trgopromet i Zvijezda se udružuju i posluju pod zajedničkim nazivom Slavija

1975. konstituirano je poduzeće PPK Zagreb

1985. PPK Zagreb i Slavija se udružuju u Slavija promet

1993. promjena naziva društva u Diona d.o.o.

1997. u sustav Dione d.o.o. ulaze Univerzal Bjelovar, Unitrgovina Bjelovar i OTP Karlovac

2003. osnovano društvo Dinova-Diona d.o.o. u vlasništvu konzorcija hrvatskih proizvođača

2007. Dinova-Dione d.o.o. u 100% vlasništvu Gavrilović d.o.o.

Dinova-Diona d.o.o je kompanija sa preko 60 godina dugom tradicijom u maloprodaji u Republici Hrvatskoj. Osnovana je još daleke 1948. godine pod imenom „Zvijezda“. Tijekom godina je rasla i širila se, a kroz nekoliko razdoblja bila i tržišni lider u regiji.

Od 2007. godine je u vlasništvu Mesne industrije Gavrilović.

Danas su Diona prodavaonice kvartovski orijentirane i smještene u gradu Zagrebu na 8 lokacija i sa nešto više od 100 zaposlenih.

U svim kvartovima prisutna je kroz format Marketa sa prosječnom kvadraturom od 100-300 m². Svoje poslovanje bazira prvenstveno na vrhunskoj usluzi trgovaca prema svojim kupcima, a asortimanom osigurava sve potrebe dnevne kupovine sa naglaskom na kvalitetu dnevno svježih proizvoda te vrhunsku delikatesu.

Dinova-Diona je članica Ultra gros grupacije, udruženja hrvatskih trgovačkih kuća, koje posluju s renomiranim domaćim proizvođačima i distributerima stranih proizvođača.